H Equinor υπέρ μιας περιβαλλοντικά ουδέτερης ναυτιλίας

H Equinor υπέρ μιας περιβαλλοντικά ουδέτερης ναυτιλίας

79
H Equinor υπέρ μιας περιβαλλοντικά ουδέτερης ναυτιλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η πετρελαϊκή εταιρεία Equinor δημοσιοποίησε τους στόχους της σχετικά με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Ως παραγωγός και χρήστης ναυτιλιακών καυσίμων, η Equinor έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη μείωση εκπομπών άνθρακα της ναυτιλίας.

«Από τη θέση μας στη νορβηγική ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα (NCS), θα αναπτύξουμε νέες λύσεις για τη ριζική μείωση των εκπομπών, σε συνεργασία με τη νορβηγική αλλά και την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε η Irene Rummelhoff, αντιπρόεδρος του marketing της Equinor.

Η Equinor αποσκοπεί στη μείωση κατά το ήμισυ των εκπομπών άνθρακα από τις θαλάσσιες δραστηριότητές της στη Νορβηγία έως το 2030, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2005, και στη μείωση κατά 50% των εκπομπών έως το 2050.

Σύμφωνα με τις αναφορές της εταιρείας, η χρησιμοποίηση και η προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών καυσίμων είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται, ενώ μεσοπρόθεσμα θα δοθούν λύσεις μέσω υβριδικών συστημάτων και μπαταριών. Μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι η σταδιακή μετατροπή των καυσίμων, προς χρήση στον ναυτιλιακό τομέα, σε πλήρως οικολογικά. Η Equinor έχει εντοπίσει του εξής τρόπους ανάπτυξης οικολογικών καυσίμων για τον τομέα της ναυτιλίας:

• Αύξηση της χρήσης βιοκαυσίμου στο τελικό καύσιμο.

• Παραγωγή αμμωνίας και υδρογόνου από φυσικό αέριο, σε συνδυασμό με την ηλεκτρόλυση νερού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η επιτυχής ανάπτυξη καυσίμων μηδενικών εκπομπών για τον ναυτιλιακό τομέα θα απαιτήσει στενή συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας, των πλοιοκτητών, των προμηθευτών τεχνολογίας, των διεθνών οργανισμών και των αρμόδιων αρχών. Εάν πετύχουμε, θα εξασφαλίσουμε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα συμβάλουμε σε μια πιο βιώσιμη χρήση των παγκόσμιων ωκεανών», δήλωσε ο Kjetil Johnsen, αντιπρόεδρος για τους τομείς της ναυτιλίας, της ναυτιλιακής τεχνολογίας και των επιθεωρήσεων της Equinor.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.