Fincantieri-Chantiers de l’Atlantique: Το σήριαλ συνεχίζεται

Fincantieri-Chantiers de l’Atlantique: Το σήριαλ συνεχίζεται

321
Fincantieri-Chantiers de l’Atlantique: Το σήριαλ συνεχίζεται

Ο αντίκτυπος στην αγορά της προσφοράς των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri για την εξαγορά των γαλλικών Chantiers de l’Atlantique είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή και είναι πιθανό να πάρει λίγο χρόνο ακόμα, δήλωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την πολιτική Ανταγωνισμού, Μαργκρίτ Βεστάγκερ.

Η Ιταλία βλέπει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ναυπηγική δύναμη που θα ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα ναυπηγεία της Ασίας, που εξαπλώνονται, χάρη βέβαια στις κρατικές επιδοτήσεις.

Από την πλευρά τους, τα αρμόδια τμήματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη διατήρηση του ανταγωνισμού εντός Ευρώπης και συνεπώς για τη διατήρηση του κόστους ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων στα υφιστάμενα επίπεδα.

Στις 13 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις έρευνες για τη διαφαινόμενη εξαγορά των Chantiers de l’Atlantique από τη Fincantieri ελέω του Covid-19.

Nα σημειωθεί τέλος ότι το γαλλικό ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στο Saint-Nazaire της Δυτικής Γαλλίας, αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το γαλλικό κράτος, καθώς είναι το μοναδικό που ουσιαστικά μπορεί να κατασκευάσει μεγάλα πλοία για το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Φωτό: Robert Bye/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.