Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Ψηφιοποίηση και περιβάλλον οι άμεσες προτεραιότητες

Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Ψηφιοποίηση και περιβάλλον οι άμεσες προτεραιότητες

91
Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Ψηφιοποίηση και περιβάλλον οι άμεσες προτεραιότητες

H Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) προέβη σε δύο προτάσεις σχετικά με την ψηφιοποίηση και την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στη διαδικτυακή συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών «UN Global Online High-Level Meeting on Sustainable Ocean Business and 2030 Agenda», η επικεφαλής της MPA, Quah Ley Hoon, παρέθεσε τις εν λόγω προτάσεις της λιμενικής αρχής.

H πρώτη πρόταση της MPA αφορά την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Η λιμενική αρχή έχει έλθει σε επαφή με πολλούς εταίρους, προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση για το ζήτημα της ψηφιοποίησης, το οποίο, ένεκα της πανδημίας του Covid-19, γίνεται όλο και πιο επιτακτικό.

«Χρειαζόμαστε ενίσχυση της ψηφιοποίησης και εναρμόνιση δεδομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σε περιόδους πανδημίας, η ψηφιοποίηση της ναυτιλίας όχι μόνο μειώνει τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις, αλλά επιτρέπει επίσης στη βιομηχανία να αποφέρει ένα νέο επίπεδο αποτελεσματικότητας», δήλωσε η κ. Ley Hoon.

H δεύτερη πρόταση της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης αφορά τη δημιουργία ενός «Κύκλου Συνεργασίας», με σκοπό την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη βιομηχανία. Για την εφαρμογή και την καλύτερη αποτελεσματικότητα αυτής της πρότασης, η MPA προχώρησε στη σύσταση μιας διεθνούς συμβουλευτικής ομάδας για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων τόσο ημεδαπών όσο και διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Επιπλέον, προέβη στη δημιουργία του ταμείου «GreenFuture» για τη χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών, που θα δοκιμαστούν για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Αυτός ο “Κύκλος Συνεργασίας” μαζί με την αρωγή του IMO θα μας επιτρέψουν να ενώσουμε λιμάνια, την ευρύτερη βιομηχανία και τις κυβερνήσεις, ώστε να μοιραστούμε τις εμπειρίες όλων αυτών των δοκιμών που έχουμε κάνει. Θα μας επιτρέψει έτσι να δεσμευτούμε σε συγκεκριμένες δράσεις στο μέλλον», δήλωσε η κ. Ley Hoon.

Φωτό: Jason Goh/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.