Τα διεθνή αεροδρόμια υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού

Τα διεθνή αεροδρόμια υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού

946
Τα διεθνή αεροδρόμια υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού

Με τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Ευρώπη, αρχίζουν και πάλι τα αεροπορικά ταξίδια με την επαναφορά των τακτικών δρομολογίων. Ωστόσο, ο κίνδυνος της πανδημίας είναι ακόμη μεγάλος και γι’ αυτόν τον λόγο οι αερομεταφορές ξεκινούν με δειλά βήματα.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας των Αερομεταφορών (EASA) δημοσιοποίησε λίστα, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και άλλα έγκριτα ινστιτούτα υγείας, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται όλα τα αεροδρόμια του Βελγίου, το αεροδρόμιο της Γαλλίας στο Παρίσι, τα αεροδρόμια σε ορισμένους νομούς της βόρειας Ιταλίας, τέσσερα αεροδρόμια της Ολλανδίας, ανάμεσα στα οποία είναι το Schiphol του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ, τα αεροδρόμια στη Μαδρίτη και στη Λισαβόνα, τα αεροδρόμια στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης και δεκατρία αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ αυτών το Heathrow, το Gatwick, του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ.

Στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την ευρωπαϊκή υπηρεσία περιλαμβάνονται και τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου τρίτων χωρών. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται όλα τα αεροδρόμια των χωρών των Περσικού Κόλπου, με εξαίρεση το Ιράκ, του Μπαχρέιν και του Ομάν, όλα τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης και της Τουρκίας, καθώς και όλα τα αεροδρόμια από 22 πολιτείες των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα παραπάνω αεροδρόμια συνεχίζουν τη λειτουργία τους ή δεν τη διέκοψαν καθόλου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ, καθώς η Qatar Airways ήταν από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που δεν διέκοψαν τη διεξαγωγή τακτικών δρομολογίων.

Φωτό: Chuttersnap/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.