Κίνα: Περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια της

Κίνα: Περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια της

99
Κίνα: Περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια της

Τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στα κινεζικά λιμάνια συνέχισαν να παρουσιάζουν μειωμένες τάσεις την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αφίξεις από Αυστραλία και Βραζιλία υποχώρησαν. Ωστόσο, η ζήτηση παρέμεινε σε αρκετά υψηλά επίπεδα, παρά τις μειώσεις της παραγωγής της Κίνας με στόχο τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα.

Σύμφωνα με δεδομένα του Shanghai Metals Market (SMM), τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος σε 35 κινεζικά λιμάνια μειώθηκαν κατά 1,07 εκατ. μετρικούς τόνους την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τους 99,39 εκατ. μετρικούς τόνους, μείωση κατά 15,46 εκατ. μετρικούς τόνους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος σε κύρια λιμάνια της Shandong εξακολούθησαν να υφίστανται μειώσεις την περασμένη εβδομάδα, με την ολοένα και μικρότερη άφιξη νέων φορτίων, ενώ τα αποθέματα στο λιμάνι Jingtang της Tangshan αυξήθηκαν λόγω περισσότερων παραλαβών.

Τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στα κινεζικά λιμάνια πιθανώς θα μειωθούν με πιο αργούς ρυθμούς το προσεχές διάστημα, καθώς οι αποστολές από Αυστραλία και Βραζιλία βιώνουν απότομες ανόδους και τα χαλυβουργεία της πόλης Tangshan ενδεχομένως να προβούν σε περαιτέρω μειώσεις στην παραγωγή εντός Ιουνίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.