ΗΠΑ: νέες εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου

ΗΠΑ: νέες εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου

111
ΗΠΑ: νέες εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, η οποία έχει μειωθεί αισθητά λόγω της πανδημίας, αναμένεται να ανακάμψει με έναν πολύ μικρό ρυθμό μετά τον Ιούνιο, εκτιμά με νέα της ανάλυση η Rystad Energy.

Ωστόσο, η μηνιαία παραγωγή πετρελαίου από τη χώρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 11,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα πριν από το 2022, αντανακλώντας μια σημαντική διαφορά από τα 12,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Μάρτιο του 2020.

Μερικούς μήνες πριν, η αμερικανική παραγωγή μαύρου χρυσού έφτανε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και όλα συνηγορούσαν στο ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2019 άγγιξε τα 12,884 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ελάχιστα πιο υψηλή από τα 12,855 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Rystad Energy, η αμερικανική παραγωγή θα ανακάμψει το φθινόπωρο και θα ανέλθει περίπου στα 11,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Δεκέμβριο, ενώ θα φτάσει στα 11,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα στα τέλη του 2021. Οι παραπάνω εκτιμήσεις της Rystad Energy βασίζονται στο base-case σενάριο για την τιμή του WTI: στα $30/βαρέλι φέτος και στα $39/βαρέλι το 2021.

Φωτό: Joey Velasquez/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.