Ένα ακόμα βήμα στην ψηφιοποίηση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

Ένα ακόμα βήμα στην ψηφιοποίηση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

134
Ένα ακόμα βήμα στην ψηφιοποίηση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

Η DP World, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης λιμένων στον κόσμο, συνήψε συμφωνία με την TradeLens, την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει ως βάση το blockchain και χρησιμοποιείται ευρέως στη liner ναυτιλία.

Υπενθυμίζεται ότι η TradeLens αναπτύχθηκε από τις A.P. Moller-Maersk και IBM. Η συμφωνία μεταξύ DP World και TradeLens προσβλέπει στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Η DP World σκοπεύει να ενσωματώσει στην πλατφόρμα τους 82 υπό διαχείρισή της τερματικούς σε ξηρά και θάλασσα, αλλά και θυγατρικές της εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση πλοίων feeder και στα logistics.

Η TradeLens ουσιαστικά συλλέγει και ομαδοποιεί δεδομένα από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας: shippers, διαχειριστές λιμένων και εταιρείες της ναυτιλίας γραμμών. Παράλληλα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό διαδικασιών, αντικαθιστώντας τη χρήση χαρτιού με ψηφιακές λύσεις του blockchain.

Για την DP World, η ενσωμάτωση των δεδομένων στην πλατφόρμα θα της εξασφαλίσει μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα και απλοποίηση των διαδικασιών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Alex Duffy/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.