Ναυπηγική βιομηχανία: Θολό το τοπίο

Ναυπηγική βιομηχανία: Θολό το τοπίο

348
Ναυπηγική βιομηχανία: Θολό το τοπίο

Με τις παραγγελίες νεότευκτων να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εξαιτίας του κορονοϊού και της χαμηλής ζήτησης πετρελαίου, το δεύτερο εξάμηνο του έτους μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με δεδομένα της Clarkson Research Services, οι παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν κατά 61,6% το πρώτο τετράμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φτάνοντας τα 3,82 εκατ. compensated gross tons (CGTs). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνδυαστικά οι παραγγελίες που έλαβαν τα σημαντικότερα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co και Samsung Heavy Industries Co) σημείωσαν μείωση 72% ή 670.000 CGTs.

Έως τον περασμένο Μάρτιο, τα ναυπηγεία της χώρας είχαν συσσωρεύσει αδιεκπεραίωτες παραδόσεις πλοίων που ανέρχονταν σε 21,1 εκατ. CGTs, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υonhap.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.