Κίνα: Σε επίπεδα-ρεκόρ οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος

Κίνα: Σε επίπεδα-ρεκόρ οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος

181
Κίνα: Σε επίπεδα-ρεκόρ οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος

Η Κίνα, ο κορυφαίος καταναλωτής χοιρινού κρέατος στον κόσμο, εισήγαγε ποσότητες-ρεκόρ 400.000 τόνων τον Απρίλιο, σχεδόν 170% περισσότερο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της χώρας, καθώς οι έμποροι χονδρικής εκμεταλλεύτηκαν τις χαμηλές τιμές για να αποθηκεύσουν κρέας.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι οι συνολικές ποσότητες χοιρινού κρέατος που εισήγαγε η Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου ανήλθαν σε 1,35 εκατ. τόνους, μετά από μια πτώση της εγχώριας παραγωγής, που διατηρούσε τις τιμές πολύ υψηλότερες από άλλες αγορές.

Η θανατηφόρα ασθένεια της αφρικανικής πανώλης των χοίρων μείωσε την εγχώρια παραγωγή χοίρων κατά τουλάχιστον 40%, ωθώντας τις τιμές του αγαπημένου κρέατος της χώρας σε επίπεδα-ρεκόρ.

Η Κίνα εισάγει χοιρινό κρέας από ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου οι τιμές είναι από τις φθηνότερες στον κόσμο.

Αν και οι κινεζικές τιμές χοιρινού κρέατος έχουν μειωθεί σταθερά από τις αρχές Φεβρουαρίου, εξακολουθούν να είναι περίπου διπλάσιες από εκείνες που ήταν πριν από έναν χρόνο και τρεις έως τέσσερις φορές παραπάνω σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η Κίνα εισήγαγε επίσης 160.000 τόνους βοείου κρέατος τον Απρίλιο, αύξηση 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εισαγωγές κρέατος τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους αυξήθηκαν 54%, στους 680.000 τόνους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.