Drones στην υπηρεσία πλοίων: μια εξέλιξη-ορόσημο

Drones στην υπηρεσία πλοίων: μια εξέλιξη-ορόσημο

758
Drones στην υπηρεσία πλοίων: μια εξέλιξη-ορόσημο

Την Παρασκευή 22 Μαΐου έλαβε χώρα στο λιμάνι του Ρότερνταμ μια εξέλιξη-ορόσημο: η πρώτη εναέρια παράδοση ανταλλακτικών στο πλοίο «Pioneering Spirit» της Allseas με τη χρήση drone. To «Pioneering Spirit» ελλιμενίζεται στο Alexiahaven και προετοιμάζεται για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις του. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παράδοση που πραγματοποίησε drone σε πλοίο στην Ολλανδία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο συγκροτήθηκε από τη Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ, την Allseas και την Dutch Drone Delta, επιχειρεί να διαπιστώσει κατά πόσο οι εναέριες παραδόσεις drones σε πλοία μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των μεταφορών στον ολλανδικό λιμένα.

«Η χρήση νέων τεχνολογιών μάς επιτρέπει να κάνουμε το λιμάνι πιο “έξυπνο”, πιο ασφαλές και πιο αποδοτικό. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί ένα τέτοιο πρώτο παράδειγμα, καθώς καθιστά αποτελεσματικές τις μεταφορές στο λιμάνι γενικά και μειώνει την πίεση στο οδικό δίκτυο», ανέφερε η Ingrid Römers, σύμβουλος του Λιμανιού του Ρότερνταμ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Allseas ανέφερε ότι το project παρέχει μια ευκαιρία στην εταιρεία να εξετάσει εάν τα drones αποτελούν έναν αποδοτικό τρόπο παράδοσης υλικών στα πλοία. «Εάν ελικόπτερα δεν είναι διαθέσιμα και χρειαζόμαστε άμεσα ανταλλακτικά, οι παραδόσεις μέσω drones μπορούν να μας επωφελήσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Φωτό: https://allseas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.