Λιμάνι Αμβέρσας: Απώλειες στη διακίνηση φορτίων

Λιμάνι Αμβέρσας: Απώλειες στη διακίνηση φορτίων

91
Λιμάνι Αμβέρσας: Απώλειες στη διακίνηση φορτίων

Όπως τα περισσότερα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, έτσι και αυτό της Αμβέρσας, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός όγκος των φορτίων που δέχτηκε τον Απρίλιο υπέστη σημαντική μείωση λόγω του κορονοϊού. Η μείωση του Απριλίου ουσιαστικά αντιστάθμισε την αύξηση της διακίνησης της τάξεως του 4% που βίωσε το λιμάνι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για το εγγύς μέλλον, το λιμάνι της Αμβέρσας κατέστησε σαφές ότι οι συνέπειες των blank sailings θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τον όγκο φορτίων που θα καταφτάνει στο λιμάνι για το υπόλοιπο του Q2. Παρ’ όλα αυτά, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τον Απρίλιο έδειξε αύξηση των άδειων εμπορευματοκιβωτίων με προορισμό την Κίνα, γεγονός που ίσως μεταφράζεται σε άνθηση της κινεζικής παραγωγής.

Όσον αφορά τον κλάδο του breakbulk, το λιμάνι της Αμβέρσας κατέγραψε πτώση σχεδόν 16% στη διακίνηση των φορτίων χάλυβα τον Απρίλιο και 30% για το 2020 (μέχρι στιγμής) στο σύνολό του, ως φυσικό επακόλουθο της πανδημίας.

Ομοίως οι στρεβλώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του όγκου των Ro-Ro κατά περισσότερο από 16% για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου. Το λιμάνι απέδωσε τη σημαντική αυτή πτώση στη στασιμότητα της αγοράς μεταχειρισμένων οχημάτων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.