Νέος τερματικός Ro-Ro στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέος τερματικός Ro-Ro στο Ηνωμένο Βασίλειο

126
Νέος τερματικός Ro-Ro στο Ηνωμένο Βασίλειο

O νεότερος τερματικός σταθμός roll on/roll off (Ro-Ro) του Ηνωμένου Βασιλείου στο Tilbury2 βρίσκεται κοντά στην έναρξη της λειτουργίας του, μετά τις επιτυχείς θαλάσσιες δοκιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο (16-17/05).

Δύο πλοία από τον ναυλωμένο στόλο πορθμείων μεταφοράς εμπορευμάτων της P&O Ferries, το «Bore Song» και το «Norstream», κατέφθασαν στον νέο τερματικό στον Τάμεση την Κυριακή 17 Μαΐου, όπου και πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικά λιμενικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων ελιγμών, ελλιμενισμού και ελέγχου των εγκαταστάσεων. Οι εν λόγω δοκιμές πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς.

Ο νέος τερματικός πορθμείων, ο οποίος έχει την ικανότητα διαχείρισης 500.000 μονάδων, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα. Τη διαχείρισή του έχει αναλάβει σύμπραξη των Forth Ports και P&O Ferries.

Ο Charles Hammond, Group Chief Executive της Forth Ports, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την επερχόμενη έναρξη της λειτουργίας του νέου τερματικού και συμπλήρωσε ότι, σε μια τέτοια εποχή προκλήσεων για το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνώς, ο εν λόγω τερματικός στο Tilbury2 θα διασφαλίζει τη μεταφορά σημαντικών εμπορευμάτων από και προς τη χώρα.

Φωτό: www.forthports.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.