Λατινική Αμερική: Πτώση της παραγωγής χάλυβα το Q1

Λατινική Αμερική: Πτώση της παραγωγής χάλυβα το Q1

61
Λατινική Αμερική: Πτώση της παραγωγής χάλυβα το Q1

Σύμφωνα με τη Λατινοαμερικανική Ένωση Χάλυβα, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα των χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέστη μείωση κατά 8% τους πρώτους τρεις μήνες του 2020. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στην πανδημία του Covid-19. Οι πιο σημαντικές επιπτώσεις του ιού στην παραγωγή χάλυβα εμφανίστηκαν στην Αργεντινή τον Μάρτιο, με την πτώση της παραγωγής χάλυβα να ανέρχεται στο 27% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019. Παράλληλα, οι εξαγωγές χάλυβα αντικατοπτρίζουν τη μείωση της ζήτησης κατά 15% μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2020.

Εξαιτίας της κρίσης, πολλές εταιρείες έχουν βάλει φρένο στην παραγωγή χάλυβα, ενώ έχουν επίσης αναστείλει πολλές από τις δραστηριότητές τους. Επιπροσθέτως, η παραγωγή και οι εξαγωγές χάλυβα για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας βίωσαν πτώση κατά 8,5% και 7% αντίστοιχα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας για τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 9,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ στην Αργεντινή κατά 0,9%. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης, η εκτίμηση για τη μελλοντική κατανάλωση χάλυβα στη Λατινική Αμερική είναι ότι θα υποχωρήσει κατά 13,8%.

Επιπλέον, η βιομηχανία χάλυβα της Λατινικής Αμερικής φαίνεται ανήσυχη λόγω της γρήγορης ανάκαμψης στην αντίστοιχη βιομηχανία της Κίνας, κάτι που μπορεί να επιφέρει υπεραφθονία στην αγορά. Η Κίνα θα επιλέξει να εξαγάγει τον χάλυβά της στη Λατινική Αμερική, επιβραδύνοντας επιπλέον την ανάκαμψη της λατινοαμερικανικής βιομηχανίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.