Σημάδια ζωής για την κρουαζιέρα εξερεύνησης

Σημάδια ζωής για την κρουαζιέρα εξερεύνησης

200
Σημάδια ζωής για την κρουαζιέρα εξερεύνησης

Παρά το γεγονός ότι η κρουαζιέρα βιώνει τις μεγαλύτερες στρεβλώσεις της πανδημίας εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο κλάδος των κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης δείχνει σημάδια ζωής.

Το Σάββατο 16 Μαΐου καθελκύστηκε στο κροατικό ναυπηγείο Brodosplit το «Ultramarine», το νεότερο πλοίο που εντάσσεται στον παγκόσμιο στόλο των κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης.

Το πλοίο διαχείρισης της Quark Expeditions θα φιλοξενεί 200 επιβάτες, θα διαθέτει 140 μέλη πληρώματος και ανήκει στην κατηγορία polar class. To μήκος του είναι 128 μ. και το πλάτος του 21,5 μ. Κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του Ultramarine πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις, με το κροατικό ναυπηγείο να εκφράζει τις ευχαριστίες του στους εργαζομένους, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας.

«Η στιγμή που ένα πλοίο ακουμπά το νερό αποτελεί ξεχωριστό επίτευγμα», ανέφερε ο Andrew White, πρόεδρος της Quark Expeditions.

Στην τελετή καθέλκυσης, μεταξύ άλλων, παρευρέθη και ο Κροάτης υπουργός Οικονομίας, Darko Horvat, ο οποίος στάθηκε στις κρατικές εγγυήσεις χάρη στις οποίες καθελκύστηκαν τρία πλοία και παραδόθηκαν τα δύο.

«Το Brodosplit αποδεικνύει ότι η ναυπηγική βιομηχανία μπορεί να είναι επικερδής στην Κροατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Horvat.

Φωτό: www.brodosplit.hr/en 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.