Λατινική Αμερική: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις λιμενικές δραστηριότητες

Λατινική Αμερική: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις λιμενικές δραστηριότητες

175
Λατινική Αμερική: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις λιμενικές δραστηριότητες
To λιμάνι του Βαλπαραΐσο

Εν μέσω της πανδημίας, τα λιμάνια της Λατινικής Αμερικής έχουν εφαρμόσει εγκαίρως μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την ελαχιστοποίηση των ζημιών στις δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα να επανέρχονται σε κανονική λειτουργία.

Στη Χιλή, η εταιρεία διαχείρισης λιμένων Empresa Portuaria Austral (EPAustral) ενημέρωσε ότι οι τερματικοί σταθμοί και οι ράμπες της θα λειτουργούν κανονικά, πάντα σε συμμόρφωση με τους κανόνες και με ιδιαίτερη προσοχή στους πελάτες της.

Στο Εκουαδόρ, η λιμενική αρχή Autoridad Portuaria de Guayaquil (APG) επιβεβαίωσε πως όλα τα λιμάνια της λειτουργούν υπό πλήρη κανονικότητα και σε συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα στη Χιλή, η Comunidad Logística San Antonio (COLSA) και το λιμάνι Puerto San Antonio θα προβούν στην εγκατάσταση εργαστηριακών υποδομών για τον έλεγχο κρουσμάτων του κορονοϊού με τη βοήθεια ειδικού προσωπικού και της κατάλληλης τεχνολογίας για τον έγκαιρο εντοπισμό του ιού. Ο τερματικός σταθμός του λιμανιού Manta του Εκουαδόρ εξασφαλίζει την προστασία του προσωπικού και των συνεργατών του μέσω καθημερινών διαδικασιών προστασίας ενάντια στον ιό σε όλες τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Τέλος, στο Περού, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (MTC) συντόνισε τις τοπικές κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές για την υιοθέτηση νέων πολιτικών, που θα συμβάλουν στην ασφαλέστερη μεταφορά φορτίων.

Φωτό: Yutaka Seki/ Pxhere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.