Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου

Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου

2612
Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου

H Equinor και η SSE Renewables, οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη και τη διαχείριση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, του Dogger Bank, ανακοίνωσαν πρόσφατα τα σχέδιά τους για την κατασκευή μιας νέας Βάσης Επιχειρήσεων και Διατήρησης (Operations and Maintenance ‒ O&M Base) στο λιμάνι Tyne.

To αιολικό πάρκο Dogger Bank αποτελεί εξ ημισείας joint venture των δύο εταιρειών. Η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, την οποία έχει αναλάβει η SSE Renewables, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020. Η νορβηγική Equinor θα κατασκευάσει την O&M base και θα διαχειριστεί τη λειτουργία του αιολικού πάρκου για πάνω από 25 χρόνια, όσο δηλαδή εκτιμάται η επιχειρησιακή ζωή του.

Η κατασκευή του Dogger Bank περιλαμβάνει τρεις φάσεις 1,2 GW και, όταν καταστεί πλήρως λειτουργικό, θα μπορεί να παράσχει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πάνω από 4,5 εκατ. νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο-ορόσημο στη Βόρεια Θάλασσα θα δημιουργήσει 200 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, καθώς επίσης ευκαιρίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο κ. Stephen Bull, Senior Vice President for Equinor’s North Sea New Energy Solutions και Chair του Renewable UK, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εκμηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και μεγάλης κλίμακας projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως το Dogger Bank διασφαλίζουν την ηγετική θέση της Βρετανίας στα παράκτια αιολικά πάρκα».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.