Το Μεξικό «πόλος έλξης» για τα MR tankers

Το Μεξικό «πόλος έλξης» για τα MR tankers

330
Το Μεξικό «πόλος έλξης» για τα MR tankers

Η μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχει επηρεάσει, μεταξύ άλλων, και την πετρελαιοβιομηχανία του Μεξικού. Η χώρα συνεχίζει να παραμένει στη «φάση 3» της καραντίνας και ως εκ τούτου έχει βάλει φρένο στη ζήτηση πετρελαίου.

Συνεπώς, η μειωμένη ζήτηση έχει αφήσει πολλά φορτωμένα και αγκυροβολημένα tankers μεταφοράς «καθαρών» προϊόντων πετρελαίου μακριά από τα μεξικανικά λιμάνια.

Σύμφωνα με δεδομένα της Alphatanker, το Μεξικό εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων πετρελαίου που έχει ανάγκη με MR tankers, γεγονός που έχει καταστήσει τη χώρα ιδανική για την πλωτή αποθήκευση πετρελαίου εν μέσω της κρίσης.

Κοντά στα λιμάνια της χώρας βρίσκονται αγκυροβολημένα 32 tankers. Δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της στο Μεξικό, η Alphatanker αναμένει ότι η πλειονότητα αυτών θα παραμείνουν αγκυροβολημένα εκεί, με σκοπό την αποθήκευση και την εκφόρτωση.

Συνεπώς ο «εν αναμονή» στόλος παρέχει στήριξη στη ναυλαγορά των MR tankers, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για τονάζ που δεν είναι διαθέσιμο για trade στην αγορά, μειώνοντας έτσι την προσφορά.

Φωτό: EkahiDesign/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.