35% αύξηση για τις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα

35% αύξηση για τις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα

95
35% αύξηση για τις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα

Σημαντική αύξηση 35% σημείωσαν οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας τον περασμένο Απρίλιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, καθώς αρκετοί traders έσπευσαν να αγοράσουν το καύσιμο από τις διεθνείς αγορές λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα στον κόσμο εισήγαγε 34,22 εκατ. τόνους άνθρακα τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, οι εν λόγω εισαγωγές ανήλθαν στους 130 εκατ. τόνους, ήταν δηλαδή αυξημένες κατά 26,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν εφαρμοστεί για τη μετάδοση του κορονοϊού, η Κίνα προσβλέπει σε σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα και στη βιομηχανική παραγωγή και συνεπώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μειωμένη επιβράδυνση της ζήτησης για πρώτες ύλες τους επόμενους μήνες.

Αναλυτές της Wood Mackenzie σημειώνουν στο Reuters ότι σε ετήσια βάση η κινεζική ζήτηση για θερμικό άνθρακα θα είναι μειωμένη, αλλά σταδιακά ο ρυθμός αυτός επιβράδυνσης υποχωρεί.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.