Ινδία: Σε φυσιολογικά επίπεδα η ζήτηση καυσίμων

Ινδία: Σε φυσιολογικά επίπεδα η ζήτηση καυσίμων

113
Ινδία: Σε φυσιολογικά επίπεδα η ζήτηση καυσίμων

Η ζήτηση καυσίμων στην Ινδία θα μπορούσε να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα έως τα μέσα Μαΐου, καθώς η χώρα λαμβάνει μέτρα για να τερματίσει το lockdown που είχε τεθεί σε ισχύ με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό Πετρελαίου Dharmendra Pradhan.

Η αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, καθώς το lockdown, που διήρκεσε οκτώ εβδομάδες, έπληξε την οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει σταδιακή αύξηση της ζήτησης, πολύ αργή μεν αλλά είμαστε σίγουροι ότι στα μέσα Μαΐου θα βρισκόμαστε σε κανονικά επίπεδα. Αυτός είναι ο υπολογισμός μας», δήλωσε ο Pradhan.

Η μειωμένη ζήτηση καυσίμων έχει περιορίσει την επεξεργασία αργού από τα διυλιστήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα αποθήκευσης. Ο Pradhan σημείωσε ότι η πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης καυσίμων, θα οδηγήσει σε απώλειες αποθεμάτων για τα διυλιστήρια.

«Τα διυλιστήριά μας αντιμετωπίζουν σοβαρή απώλεια αποθεμάτων, επειδή όλες οι αγορές μας τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν σε χαμηλότερες τιμές. Είναι ένα διπλό βάρος για μας, γιατί υπάρχει απώλεια αγοράς και απώλεια αποθεμάτων για τις εταιρείες πετρελαίου μας», είπε.

Η Ινδία ανακοίνωσε μια σειρά βημάτων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής ζήτησης και ρευστότητας.

«Θα υπάρξουν περισσότερες κινήσεις δράσης στο εγγύς μέλλον, αναμένοντας αύξηση της ζήτησης», δήλωσε ο Pradhan. «Δεν θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα για να διατηρήσουμε τους στόχους που είχαμε αποφασίσει στις αρχές του οικονομικού έτους 2020-21».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.