Και τα νηολόγια στη «μάχη» για τις αλλαγές πληρωμάτων

Και τα νηολόγια στη «μάχη» για τις αλλαγές πληρωμάτων

1781
Και τα νηολόγια στη «μάχη» για τις αλλαγές πληρωμάτων

Τα κράτη σημαίας του Παναμά και της Λιβερίας εκφράζουν από κοινού την ένθερμη υποστήριξή τους προς την εγκύκλιο του ΙΜΟ σχετικά με το «Recommended Framework of Protocols Ensuring Safe Ship Crew Changes and Travel During the COVID-19 Pandemic».

Όπως αναφέρεται στη κοινή ανακοίνωση, οι ναυτικοί έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιορισμών στις μετακινήσεις και το ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων χρήζει άμεσης λύσης με τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας.

Με γνώμονα τον ρόλο και την επιρροή που μπορούν να ασκήσουν σε τέτοιου είδους ζητήματα ως κράτη σημαίας, ο Παναμάς και η Λιβερία είναι διατεθειμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να έχουν όλοι οι ναυτικοί τα κατάλληλα έγγραφα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Τα νηολόγια των Παναμά και Λιβερίας αποτελούν τα μεγαλύτερα σε όρους αριθμού πλοίων, καθώς συνδυαστικά είναι εγγεγραμμένα σε αυτά 12.000 πλοία, χωρητικότητας 400 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.