Αλλαγές πληρωμάτων: Τι προτείνουν Ιάπωνες πλοιοκτήτες

Αλλαγές πληρωμάτων: Τι προτείνουν Ιάπωνες πλοιοκτήτες

3420
Αλλαγές πληρωμάτων: Τι προτείνουν Ιάπωνες πλοιοκτήτες

Μια ομάδα Ιαπώνων πλοιοκτητών προχωρά με ένα σχέδιο για την εκμετάλλευση ενός γιγαντιαίου παράκτιου αεροδρομίου ως κόμβου για τις αλλαγές πληρωμάτων, και μάλιστα σκοπεύει να παρουσιάσει το σχέδιο αυτό στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το φιλόδοξο αυτό πλάνο, το αεροδρόμιο Kansai International Airport, το οποίο βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στα ανοιχτά του κόλπου της Οσάκα, θα χρησιμοποιηθεί ως σταθμός αλλαγών πληρωμάτων εν μέσω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα που πρέπει να ναυτολογηθούν θα περνούν από όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τον ιό πριν επιβιβαστούν σε μικρά σκάφη που θα τους κατευθύνουν στο πλοίο. Από την άλλη, οι ναυτικοί των οποίων το ταξίδι έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να επαναπατριστούν θα μεταφέρονται με επιβατηγό πλοίο στο παράκτιο αεροδρόμιο χωρίς να αποβιβαστούν στην ενδοχώρα της Ιαπωνίας.

Οι αλλαγές πληρωμάτων αποτελούν το φλέγον θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς πολλοί ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι σε πλοία ανά τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν ολοκληρωθεί. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΙΜΟ εξέδωσε έναν οδηγό 12 βημάτων, απευθυνόμενος στις εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη μετακίνηση ναυτικών στις πατρίδες τους.

Μάλιστα, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τώρα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν αλλαγές για περίπου 150.000 ναυτικούς σε συμφωνία με τις διεθνείς νομοθεσίες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.