Bunkering: Η πανδημία οδηγεί σε ψηφιοποίηση της βιομηχανίας

Bunkering: Η πανδημία οδηγεί σε ψηφιοποίηση της βιομηχανίας

329
Bunkering: Η πανδημία οδηγεί σε ψηφιοποίηση της βιομηχανίας

Τα μέτρα που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση του social distancing κατά τη διάρκεια των εργασιών bunkering προωθούν σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της βιομηχανίας για επίσπευση των διαδικασιών και ενίσχυση της ψηφιοποίησης, σημειώνει η International Bunker Industry Association (ΙΒΙΑ).

Πιο συγκεκριμένα, η Unni Einemo, Director της ΙΒΙΑ, σημειώνει μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης ότι «η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφευρετικότητας» και προσθέτει ότι «τα μέτρα αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά έγγραφα είναι χρήσιμα και αποδεκτά, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία των εργαζομένων».

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν τα μέλη της IBIA στα τέλη Απριλίου αναφέρθηκε ότι τα πληρώματα αποφεύγουν την ανταλλαγή εγγράφων με τον παραδοσιακό τρόπο, ωστόσο εγείρονται ερωτηματικά για το κατά πόσο τα ηλεκτρονικά bunker delivery notes (BDNs) θα γίνονται αποδεκτά από τις αρμόδιες αρχές.

Φωτό: Marcos Marcos Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.