Boeing: Στα μέσα της δεκαετίας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Loyal Wingman

Boeing: Στα μέσα της δεκαετίας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Loyal Wingman

138
Boeing: Στα μέσα της δεκαετίας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Loyal Wingman
Φωτό: Βoeing

Η Boeing Co θεωρεί πως η μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου αεριωθουμένου της με δυνατότητες μαχητικού αεροσκάφους (Loyal Wingman) που αναπτύσσεται στην Αυστραλία, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, όπως δήλωσε σήμερα ένα διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, στην παρουσίαση του πρώτου από τρία πρωτότυπα.

«Αναμένουμε ότι στη μέση της δεκαετίας, ίσως και λίγο νωρίτερα, αυτό θα έχει τεθεί σε παραγωγή» δήλωσε ο Σέιν Άρνοτ διευθυντής προγράμματος της Airpower Teaming System που ανήκει στην Boeing.

Όπως είπε ο ίδιος, μέχρι και 16 από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου θα μπορούν να συνεργάζονται με ένα επανδρωμένο αεροσκάφος για τη διεξαγωγή αποστολών.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας, οι επιχειρησιακοί ρόλοι του Loyal Wingman θα μπορούν να συμπεριλάβουν και τη μεταφορά όπλων σε πολεμικές αποστολές.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει επενδύσει κεφάλαια 40 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (25,71 εκατομμυρίων δολάρια ΗΠΑ) στην ανάπτυξη του αναφερόμενου εναέριου οχήματος, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ως δυνητικών πελατών στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.