Σιγκαπούρη: $19 εκατ. για τη στήριξη της ναυτιλίας

Σιγκαπούρη: $19 εκατ. για τη στήριξη της ναυτιλίας

143
Σιγκαπούρη: $19 εκατ. για τη στήριξη της ναυτιλίας

Δέσμη μέτρων για την οικονομική στήριξη της ναυτιλίας της εν μέσω της πανδημίας ανακοίνωσε πρόσφατα η Λιμενική και Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (ΜPA).

Το MaritimeSG Together Package της MPA θα έχει ισχύ από την 1η Μαΐου και προσβλέπει στην οικονομική στήριξη του κλάδου της ναυτιλίας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τη σιγκαπουριανή οικονομία.

Το MaritimeSG Together Package θα ανέλθει έως το ποσό των $19 εκατ. και θα κινηθεί σε τρεις άξονες: οικονομική ενίσχυση ναυτιλιακών εταιρειών, οικονομική στήριξη ιδιωτών σε θέματα εκπαίδευσης και στήριξη της απασχόλησης των Σιγκαπουριανών ναυτικών.

Μεταξύ των μέτρων είναι η κατά 30% έκπτωση στα λιμενικά τέλη για όλα τα εμπορικά πλοία από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου. Παράλληλα η MPA, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά τη διαχείριση των ταμειακών τους ροών αλλά και την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, θα εξετάσει μέτρα ευελιξίας για την πιστωτική διαχείρισή τους έως το τέλος του έτους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το MaritimeSG Together Package στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.mpa.gov.sg/web/portal/home/media-centre/news-releases/detail/f725abc5-883c-4fbd-a778-59f1fd0120bf

Φωτό: Ada Lim/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.