Vale: Εκτός αγοράς 25 VLOCs

Vale: Εκτός αγοράς 25 VLOCs

912
Vale: Εκτός αγοράς 25 VLOCs

Σε σταδιακή διακοπή ή αντικατάσταση της χρήσης 25 VLOCs για τη μεταφορά των εμπορευμάτων του αναμένεται να προβεί ο βραζιλιάνικος μεταλλευτικός κολοσσός Vale, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο στις 28 Απριλίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθεί περίπου το 3% του ενεργού τονάζ των Capesizes και VLOCs από την αγορά. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Vale προβαίνει σε αυτή την κίνηση λόγω κάποιων ζητημάτων που προέκυψαν στη λειτουργία των συγκεκριμένων πλοίων κατά τη χρήση τους, κυρίως λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας τους. Υπενθυμίζεται ότι τρία χρόνια πριν βυθίστηκε το «Stellar Daisy», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Vale, κατέγραψε κέρδη $239 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2020 έναντι ζημιών $1,562 δισ. και $1,642 δισ. το δ΄ και το α’ τρίμηνο αντίστοιχα του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.