Ινδία: Στροφή σε νέες αγορές για εξαγωγές σιταριού

Ινδία: Στροφή σε νέες αγορές για εξαγωγές σιταριού

242
Ινδία: Στροφή σε νέες αγορές για εξαγωγές σιταριού

Η Ινδία αναμένεται να εξαγάγει σύντομα 50.000 τόνους σιταριού στο Αφγανιστάν και 40.000 τόνους σιταριού στον Λίβανο ως απόρροια συμφωνιών στον διπλωματικό τομέα, ανέφερε πρόσφατα ο Ινδός υπουργός Γεωργίας και Ευημερίας των Αγροτών, Narendra Singh Tomar.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, καθώς η Ινδία παράγει περισσότερο σιτάρι απ’ ό,τι καταναλώνει, η χώρα θα στραφεί στις εξαγωγές προς Αφγανιστάν και Λίβανο, μετά βέβαια και από αίτημα των δύο χωρών.

Μάλιστα η ινδική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη National Agricultural Cooperative Marketing Federation της χώρας να προμηθεύσει με σιτάρι τόσο το Αφγανιστάν όσο και τον Λίβανο, μετά τις διακρατικές συμφωνίες.

Η Ινδία εκτιμάται ότι φέτος θα παράγει ποσότητες σιταριού-ρεκόρ, οι οποίες θα ανέλθουν στους 106,21 εκατ. τόνους, καθώς οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες συντελούν στη βελτίωση της συγκομιδής σιταριού, με την παραγωγή να ξεπερνά κατά πολλοίς την εγχώρια ζήτηση

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.