Καταβολή ειδικής αποζημίωσης σε στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

  180
  Καταβολή ειδικής αποζημίωσης σε στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

  Με Κοινή Υπουργική Απόφαση,(ΦΕΚ1133Β/2-04-20), του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ: 2822.10/22446/2018 (Β΄1165) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του συνολικού αριθμού κατ΄ έτος ωρών νυχτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημιώσεως στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες».

  Σύμφωνα με αυτή, καθορίσθηκε το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής εργασίας σε 96 μηνιαίως για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούν υπηρεσία σε πλοία – σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία υπάγονται σε Λιμενικές Αρχές των Νομών Έβρου – Λέσβου – Χίου- Σάμου και Δωδεκανήσων.

  Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλοίων – σκαφών κατηγορίας Α1, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Πλοίων-Σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά το χρονικό διάστημα που εκτελούν αποστολή στις ανωτέρω περιοχές.

  Με εγκύκλιο που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια διεύθυνση Υ.ΝΑ.Ν.Π., θα περιγράφονται αναλυτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας

  Φωτό: Παντελής Σαΐτας /ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.