Η αυτοκινητοβιομηχανία στη μάχη της πανδημίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία στη μάχη της πανδημίας

121
Η αυτοκινητοβιομηχανία στη μάχη της πανδημίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία θέτει την προηγμένη τεχνολογία της στην υπηρεσία των νοσοκομείων με την κατασκευή αναπνευστήρων, ως βοήθεια στην προσπάθεια για χαλιναγώγηση της πανδημίας του κορονοϊού, μία πρωτοβουλία που προκαλεί και μερικές επιφυλάξεις.

Η General Motors και η Ford στις ΗΠΑ, οι PSA και Renault στη Γαλλία, αλλά κι οι μηχανικοί που προέρχονται από τον τομέα της Φόρμουλα 1, έχουν όλοι συστρατευθεί στο πλευρών των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να υπερκερασθούν οι ελλείψεις στις συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης, που έχουν γίνει ζωτικής σημασίας.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι παραφωνίες, όπως μαρτυρά η πρόσφατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην GM και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέκρινε έντονα την αυτοκινητοβιομηχανία ότι καθυστέρησε να θέσει σε κίνηση την παραγωγική της μηχανή και ότι προέβαλε υπερβολικές απαιτήσεις για αποζημίωση. Χρειάσθηκε μάλιστα προεδρικό διάταγμα για να επιταχθεί το εργοστάσιό της στο Κόκομο της Ιντιάνα και να ξεκινήσει άμεσα η παρασκευή αναπνευστήρων.

Η ομάδα τεχνικών της Φόρμουλα 1 της Mercedes κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ μία συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, που ανακουφίζει τους πνεύμονες των ασθενών με κορονοϊό, ώστε οι κανονικοί αναπνευστήρες που απαιτούν διασωλήνωση και καταστολή, να χρησιμοποιούνται για τις πιο βαριές περιπτώσεις. Επιπλέον, η συσκευή τούτη μπορεί να παραχθεί και πιο γρήγορα, με ρυθμό 1.000 συσκευές την ημέρα. Η Mercedes F1 συμμετέχει επίσης στην πρωτοβουλία ονόματι «Project Pitlane», που συσπειρώνει όλους τους άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων Φόρμουλα, όπως οι Red Bull, McLaren, Williams, Racing Point, Haas και Renault για να εργασθούν πάνω σε τέτοιου είδους ιατρικό εξοπλισμό.

Oι μηχανικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τονίζει η Renault, επιστρατεύουν την εμπειρία τους στη χρήση προηγμένου εξοπλισμού, όπως είναι οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν έμπρακτα στη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.

Φωτό: Sergio Souza/Unspash

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.