QUALSHIP 21: Μία ακόμα αναγνώριση για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

QUALSHIP 21: Μία ακόμα αναγνώριση για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

234
QUALSHIP 21: Μία ακόμα αναγνώριση για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

Η Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (RMI) συμπεριλήφθηκε στον θεσμό «QUALSHIP 21» της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για την περίοδο 1 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται πως περίπου το ένα τρίτο των πιστοποιημένων πλοίων από το σύστημα «QUALSHIP 21» φέρουν τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, γεγονός που επιβεβαιώνει την ποιότητα των πλοίων που εγγράφονται στο νηολόγιο.

Αναφορικά με το επίτευγμα του νηολογίου, ο Bill Gallagher, πρόεδρος του International Registry, Inc. / The Marshall Islands Registry, δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στο QUALSHIP 21 για 16η συνεχή χρονιά», ενώ επεσήμανε πως οι επιθεωρήσεις της USCG είναι όλο και πιο ενδελεχείς για τα πλοία, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη τη συμπερίληψη των νηολογίων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της USCG.

Σύμφωνα με τον Brian Poskaitis, Senior Vice Prident, Fleet Operations, «παρότι ο τριετής μέσος όρος κρατήσεων της USCG αυξήθηκε ελαφρά από 1,06% σε 1,08%, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να ανακοινώσουμε πως ο μέσος όρος των κρατήσεων για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ ήταν μόλις 0,79%».

Επιπλέον, ο κ. Gallagher συνεχάρη την ομάδα Fleet Operations του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ για τη στενή επικοινωνία τους με τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές των πλοίων, καθώς και για την αποτελεσματική και επαγγελματική επικοινωνία τους με την USCG και άλλες αρχές αρμόδιες Αρχές ανά τον κόσμο, ενώ προσέθεσε πως «η ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων μας καθώς και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος παραμένουν προτεραιότητες για εμάς εν μέσω της πανδημίας Covid-19».

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τους τρόπους με τους οποίους η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει τη διαχείριση πλοίων ανά τον κόσμο, το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ εξέδωσε πρόσφατα τη Maritime Safety Advisory 13-20, ενώ έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης για όσα αφορούν τον κορονοϊό.

Επιπλέον, η ομάδα του Fleet Operations του νηολογίου αξιολογεί συνεχώς όλα τα σκάφη που φέρουν σημαία των Νήσων Mάρσαλ και πρόκειται να υποβληθούν σε επιθεωρήσεις, προκειμένου να καθορίσουν τη σκοπιμότητα μιας φυσικής επιθεώρησης ή τη διεξαγωγή απομακρυσμένης επιθεώρησης, όπου αυτό είναι εφικτό.

«Έχουμε διενεργήσει ήδη πέντε απομακρυσμένες επιθεωρήσεις λόγω περιορισμών στα λιμάνια, ενώ πρόκειται να διενεργηθούν 36 ακόμα εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις σε πλοία που βρίσκονται στην Ασία, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Brian Poskaitis.

Ο κ. Gallagher, με τη σειρά του, προσέθεσε πως «το δίκτυό μας, με 28 γραφεία παγκοσμίως, μας επέτρεψε να λειτουργούμε με κάποια γραφεία ανοιχτά, ενώ σε άλλα εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εργασία, με σκοπό να παρέχουμε αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση σε όλους τους πελάτες και στα πλοία μας»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.