Βραζιλία: Απρόσκοπτη η λειτουργία των λιμένων

Βραζιλία: Απρόσκοπτη η λειτουργία των λιμένων

199
Βραζιλία: Απρόσκοπτη η λειτουργία των λιμένων

Περίπου 20.000 βοοειδή φορτώθηκαν στην αποβάθρα του Estaleiro Rio Grande με προορισμό την Ιορδανία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φόρτωση αυτού του τύπου στην ιστορία του λιμένα Rio Grande.

Η φόρτωση πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «Bader III», χωρητικότητας άνω των 26.000 τόνων, μήκους 204 μ. και πλάτους 26,5 μ., από τη βραζιλιάνικη εταιρεία Sagres.

Η εταιρεία ανέφερε ότι, πριν το πλοίο φτάσει στο σημείο φόρτωσης, πέρασε μια σειρά πρωτοκόλλων επιθεώρησης, για να διαπιστωθεί αν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα σχετικά πρωτόκολλα συμμορφώνονται με τους κατά περίπτωση κανονισμούς των βραζιλιάνικων αρχών, καθώς στην παρούσα χρονική συγκυρία κανένα μέλος πληρώματος δεν μπορεί να αποβιβαστεί σε βραζιλιάνικο έδαφος, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του Covid-19.

O διευθυντής του λιμένα του Rio Grande, Fernando Estima, τόνισε ότι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των λιμένων της χώρας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας αποτελεί δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης: «Συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στην προσφορά τροφίμων, και απόδειξη αυτού αποτελούν οι φορτώσεις που αφορούν εξαγωγές ζώων και σόγιας από τα λιμάνια μας»

Φωτό:  Mark Brake/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.