Πρόσκρουση επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου

Πρόσκρουση επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου

6474
Πρόσκρουση επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου

Πρόσκρουση του E/Γ-O/Γ Cruise Europa με σημαία Ιταλίας στον λιμένα της Πάτρας, σημειώθηκε πριν λίγο κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ (5/4/2020):

Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ”CRUISE EUROPA” σημαίας Ιταλίας κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης, στον κυματοθραύστη του νότιου λιμένα Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανκόνα Ιταλίας για Ηγουμενίτσα – Πάτρα, με 73 μέλη πληρώματος, 56 οδηγούς Φ/Γ οχημάτων και 55 Φ/Γ οχήματα.
Από την πρόσκρουση, κατά δήλωση του Πλοιάρχου του εν λόγω πλοίου, προκλήθηκαν δύο (02) ρήγματα μήκους περίπου είκοσι (20) εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ αναφέρθηκαν στρεβλώσεις εσωτερικά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”CRUISE EUROPA” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι 36 οδηγοί που ανέμεναν για επιβίβαση, θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.