Βιετνάμ: Θα συνεχιστούν οι εξαγωγές ρυζιού;

Βιετνάμ: Θα συνεχιστούν οι εξαγωγές ρυζιού;

115
Βιετνάμ: Θα συνεχιστούν οι εξαγωγές ρυζιού;

Το Βιετνάμ δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης εξαγωγών ρυζιού για νέες εμπορικές συμφωνίες, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Reuters traders, oι οποίοι αναμένουν ότι η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας θα άρει την εν λόγω απαγόρευση την τρέχουσα εβδομάδα και την ίδια ώρα θα επιβάλει ποσοστώσεις.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναστείλει τις νέες συμφωνίες μέχρι το νωρίτερο τις 28 Μαρτίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν αρκετές προμήθειες ρυζιού για εγχώρια κατανάλωση εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έμποροι της χώρας αναφέρουν ότι προσώρας δεν έχουν προβεί σε νέες συμφωνίες για τις εξαγωγές ρυζιού και τηρούν στάση αναμονής προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει την τελική της απόφαση για συνέχιση ή όχι των αποστολών.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εμπορίου του Βιετνάμ έχει προτείνει ένα ανώτατο όριο εξαγωγών 800.000 τόνων ρυζιού για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Φωτό: Lynn Bo/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.