Σε «παράλυση» οι διαλύσεις πλοίων σε Πακιστάν και Ινδία

Σε «παράλυση» οι διαλύσεις πλοίων σε Πακιστάν και Ινδία

739
Σε «παράλυση» οι διαλύσεις πλοίων σε Πακιστάν και Ινδία

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως πρακτικά έχει παραλύσει τη διάλυση πλοίων στη Νότια Ασία, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Πακιστάν ανέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα την υποδοχή νέων πλοίων στο διαλυτήριο Gadani, για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ενώ ζητήθηκε από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση πλοίων στην περιοχή να ακολουθήσουν πιστά τις κρατικές οδηγίες.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Ινδία, η οποία έχει επίσης επιβάλει την αναστολή εργασιών διάλυσης για όλα τα νέα πλοία που προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στο Alang.

Ειδικότερα, τα ινδικά διαλυτήρια είναι σε θέση να υποδεχτούν μόνο τα πλοία που απέπλευσαν με προορισμό το Alang πριν από τις 13 Μαρτίου 2020, με αυστηρούς όμως περιορισμούς για τα πληρώματα των πλοίων που θα προσεγγίσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία της GSM, που δραστηριοποιείται στην αγορά ανακύκλωσης πλοίων, προς το παρόν μόνο τα διαλυτήρια στο Μπανγκλαντές λειτουργούν, με τα διαλυτήρια στην περιοχή να έχουν συνάψει πληθώρα εμπορικών συμφωνιών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, με όλο και περισσότερους πλοιοκτήτες να επιδιώκουν την ολοκλήρωση των συμφωνιών, πριν από μια ενδεχόμενη καθολική διακοπή λειτουργίας των διαλυτηρίων παγκοσμίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.