Σε 2.500 προσωρινές απολύσεις προχωρά η Wallenius Wilhelmsen

Σε 2.500 προσωρινές απολύσεις προχωρά η Wallenius Wilhelmsen

563
Σε 2.500 προσωρινές απολύσεις προχωρά η Wallenius Wilhelmsen

Η Wallenius Wilhelmsen ανακοίνωσε προσωρινές απολύσεις 2.500 υπαλλήλων της, καθώς προχωρά σε αναστολή της λειτουργίας χερσαίων μονάδων επεξεργασίας της στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Οι 2.500 υπάλληλοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούσε η εταιρεία σε ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως αποτελεί άμεσο επακόλουθο της διακοπής λειτουργίας των αυτοκινητοβιομηχανιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως, στις αρχές της εβδομάδας, η Wallenius Wilhelmsen ανακοίνωσε πως πρόκειται να θέσει δέκα πλοία της σε προσωρινό παροπλισμό και άλλα τέσσερα προς διάλυση, ακυρώνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα πληρωμής μερισμάτων προς τους μετόχους της για το έτος 2019.

Ο κ. Craig Jasienski, President & CEO της Wallenius Wilhelmsen, ανέφερε σχετικά με τις απολύσεις: «Παρότι εργαζόμαστε επιμελώς για να αποφύγουμε περικοπές θέσεων εργασίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να απαντήσουμε στην πρόκληση που βιώνουν οι πελάτες μας και που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και στα έσοδά μας». Παράλληλα πρόσθεσε: «Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, πιέσεις και προκλήσεις για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που πολλοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, παραμένω πεπεισμένος πως είναι προτιμότερο να προβούμε σε κάποιες

σκληρές αλλά υπεύθυνες δράσεις σήμερα παρά να περιμένουμε και να οδηγηθούμε σε ακόμα σκληρότερες αποφάσεις αργότερα».

Να αναφερθεί πως η νορβηγική Wallenius Wilhelmsen διαχειρίζεται στόλο 130 πλοίων, ενώ διαθέτει 120 χερσαίες μονάδες επεξεργασίας και 11 θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς.

Φωτό: Peter Kraayvanger/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.