Wilhelmsen-Airbus: Παράδοση αντικειμένων σε πλοία μέσω drones

Wilhelmsen-Airbus: Παράδοση αντικειμένων σε πλοία μέσω drones

292
Wilhelmsen-Airbus: Παράδοση αντικειμένων σε πλοία μέσω drones

Οι εταιρείες Wilhelmsen και Airbus, στα πλαίσια ενός πιλοτικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σιγκαπούρη, πραγματοποίησαν την πρώτη παγκοσμίως χρήση τεχνολογίας drone για την πραγματοποίηση χρονικά κρίσιμων παραδόσεων μιας ποικιλίας μικρών αντικειμένων από τη ξηρά, σε πλοία που βρίσκονται σε αγκυροβόλιο.

1600x900-wilhelmsen-ships-agent-and-airbus-skyways-lead

Ξεκινώντας από τη Marina South Pier στη Σιγκαπούρη και μεταφέροντας τρισδιάστατα εκτυπωμένα αναλώσιμα από το χερσαίο κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης της Wilhelmsen,  το Skyways drone της Airbus πλοηγήθηκε αυτόνομα μέσω προκαθορισμένων «εναέριων διαδρόμων» μήκους 1,5 χλμ., μέχρι το Eastern Working Anchorage. Εκεί το drone προσγειώθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου M/V Pacific Centurion της εταιρείας Swire Pacific Offshore (SPO), παραδίδοντας το βάρους 1,5 κιλού φορτίο του, πρωτού επιστρέψει στη βάση του. Ολόκληρη η διαδικασία παράδοσης, από την αρχική απογείωση του drone με προορισμό το πλοίο, μέχρι την τελική προσγείωσή του πίσω στη βάση, διήρκησε μόλις 10 λεπτά.

H χρήση μη επανδωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) μπορεί δυνητικά να μειώσει τα κόστη παράδοσης έως και κατά 90% σε ορισμένα λιμάνια , ενώ έχουν και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τη χρήση λαντζών.

Προσφέροντας έναν πιο οικονομικό, πιο γρήγορο αλλά και ασφαλέστερο τρόπο για την γρήγορη παράδοση μικρών αντικειμένων στα πλοία, η Wilhelmsen βλέπει τη χρήση drones αντί λαντζών, ως μέρος των συνεχώς εξελισσόμενων υπηρεσιών πρακτόρευσης της εταιρείας.

Φωτό: Wilhelmsen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.