Ένωση δυνάμεων για τα δύο κορυφαία ιαπωνικά ναυπηγεία

    1511
    Ένωση δυνάμεων για τα δύο κορυφαία ιαπωνικά ναυπηγεία

    Η Imabari Shipbuilding Co. και η Japan Marine United Corp. (JMU), τα δύο κορυφαία ναυπηγεία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου ότι προχωρούν στην ίδρυση κοινής εταιρείας την 1η Οκτωβρίου 2020, που σκοπό θα έχει τον σχεδιασμό και την πώληση εμπορικών πλοίων.

    Imabari Shipbuilding και JMU προσβλέπουν στο να αυξήσουν την παραγωγική τους αποδοτικότητα εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας.

    Η νέα εταιρεία, η οποία θα δραστηριοποιείται στα εμπορικά πλοία πλην gas carriers, θα φέρει το όνομα Nihon Shipyard Co. και σε αυτή θα συμμετέχει η Imabari κατά 51% και η JMU κατά 49%.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο εταιρείες, ο πρόεδρος της Imabari, Yukito Higaki, ανέφερε ότι προσώρας δεν νοείται κάποια συγχώνευση των δύο ναυπηγείων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια αναδιοργάνωσης για τους δύο εταίρους.

    Φωτό: Pixabay

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.