Έκκληση από ICS και IAPH για προστασία του θαλάσσιου εμπορίου

Έκκληση από ICS και IAPH για προστασία του θαλάσσιου εμπορίου

252
Έκκληση από ICS και IAPH για προστασία του θαλάσσιου εμπορίου

Σε κοινή ανοικτή επιστολή-έκκληση προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G20 προέβησαν το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping – ICS) και η Διεθνής Ένωση Λιμένων (International Association of Ports and Harbors – IAPH), ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής στις 24 Ιουνίου 2020.

Η έκκληση των δύο σημαντικών θεσμικών οργάνων της ναυτιλίας αφορά την παρακίνηση των κρατών για λήψη άμεσων μέτρων προς την προστασία του παγκόσμιου εμπορίου από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην επιστολή, «σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης είναι σημαντικότερο από ποτέ να διατηρήσουμε τις εφοδιαστικές αλυσίδες ανοικτές και το παγκόσμιο εμπόριο σε λειτουργία. Η πρωτοβουλία της G20 για συντονισμένες δράσεις από τις κυβερνήσεις, με τη συνεργασία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων σχετικών οργανισμών, είναι υψίστης σημασίας».

Επιπλέον, η επιστολή τόνιζε πως «το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης από την εμπορική ναυτιλία, η οποία μεταφέρει τρόφιμα, ενέργεια και πρώτη ύλη, καθώς και πολλά τελικά προϊόντα που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Η διατήρηση του παγκόσμιου εμπορίου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, δίχως την οποία η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.