Νέος τερματικός LNG στη Βραζιλία

Νέος τερματικός LNG στη Βραζιλία

181
Νέος τερματικός LNG στη Βραζιλία

Η Golar Power Ltd. υπέγραψε πρωτόκολλο προθέσεων με την τοπική κυβέρνηση της πολιτείας Pernambuco στη Βραζιλία για την ανάπτυξη ενός νέου τερματικού LNG στο λιμάνι Suape, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου τερματικού είναι προγραμματισμένη για το β΄ εξάμηνο του 2020. Το project περιλαμβάνει υποδομές για την προμήθεια φυσικού αερίου και LNG για την ηλεκτροπαραγωγή και την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας και των νοικοκυριών. Η Golar Power θα συνεργαστεί με την τοπική εταιρεία διανομής αερίου Companhia Pernambucana de Gás Natural (Copergás), προκειμένου το φυσικό αέριο να φτάσει σε περιοχές της πολιτείας που δεν εξυπηρετούνται με το υπάρχον δίκτυο αγωγών.

H πολιτεία Pernambuco έχει πληθυσμό 9,6 εκατ. κατοίκους, οι οποίοι θα επωφεληθούν από την εγκατάσταση του νέου τερματικού στο λιμάνι Suape. Η Golar Power προσβλέπει στη μεγαλύτερη συμμετοχή του LNG στο ενεργειακό μείγμα της χώρας μέσω ενός σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο η βορειοανατολική Βραζιλία θα καταστεί μέρος διαμετακόμισης φυσικού αερίου μικρής κλίμακας. Ήδη το λιμάνι του Suape συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο όγκο υγρών φορτίων και πλέον αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κόμβο μεταφοράς LNG μέσω θαλάσσιων και χερσαίων μεθόδων μεταφοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.