Μινωϊκές Γραμμές: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία

Μινωϊκές Γραμμές: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία

114
Μινωϊκές Γραμμές: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία

Πολλοί Έλληνες βρέθηκαν “εγκλωβισμένοι” στην Ιταλία μετά το κλείσιμο των συνόρων από αέρος, θαλάσσης και ξηράς εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει αφανίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως.

Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών συνεργάστηκε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη για να συντονίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις ενέργειες επαναπατρισμού των Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης και των αυστηρών περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για τις ναυτιλιακές εταιρείες για αποκλεισμό των μετακινήσεων επιβατών στα δρομολόγια από / προς Ιταλία λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με συντονισμένες ενέργειες, αποφασίστηκε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων συμπατριωτών μας από την Ιταλία.

Στις 21 Μαρτίου 2020, στο δρομολόγιο Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, σχεδόν 250 Έλληνες πολίτες, πολλοί εξ ’αυτών φοιτητές και οικογένειες, με τα οχήματά τους διακινήθηκαν με το πλοίο Cruise Olympia, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα και σεβόμενοι τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της εταιρείας.

Ο συνολικός αριθμός των επαναπατριζόμενων Ελλήνων που διακινήθηκαν ήταν 244 και 45 Ι.Χ. αυτοκίνητα, εκ των οποίων:

  • 137 επιβάτες και 25 Ι.Χ. αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν στην Ηγουμενίτσα και
  • 107 επιβάτες και 20 Ι.Χ. αυτοκίνητα στην Πάτρα

Φωτο: Αρχείο Ναυτικών Χρονικών

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.