Mega-παραγγελία σε κινεζικό ναυπηγείο

Mega-παραγγελία σε κινεζικό ναυπηγείο

489
Mega-παραγγελία σε κινεζικό ναυπηγείο

Παρά τις στρεβλώσεις στην παραγωγική διαδικασία αλλά και την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, το κινεζικό ναυπηγικό conglomerate Yangzijiang Shipbuilding εξασφάλισε πρόσφατα παραγγελίες νεότευκτων αξίας $1,15 δισ.

Οι εν λόγω παραγγελίες αφορούν δύο containerships διπλού καυσίμου, μεταφορικής ικανότητας 14.000 ΤΕUs έκαστο, με το δικαίωμα ναυπήγησης άλλων οκτώ αδερφών πλοίων.

Την παραγγελία πραγματοποίησε η Tiger Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία αναμένει την παραλαβή των πρώτων πλοίων το 2022.

«Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της Tiger Group στο πρόσωπό μας, η οποία εκφράστηκε μέσω αυτής της μεγάλης παραγγελίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο προκλήσεων για τη βιομηχανία και τον κόσμο», ανέφερε ο επικεφαλής της Yangzijiang, Ren Letian.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κινεζικού conglomerate, οι παραγγελίες αυτές θα του επιτρέψουν να διατηρήσει ένα σταθερό εισόδημα τουλάχιστον έως το 2022. Παράλληλα σημειώνεται ότι, εάν ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα ναυπήγησης και για τα υπόλοιπα οκτώ containerships, θα πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες που έχει λάβει η Yangzijiang Shipbuilding.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.