Χάλυβας: Υποχώρησαν οι εξαγωγές της Ινδίας

Χάλυβας: Υποχώρησαν οι εξαγωγές της Ινδίας

45
Χάλυβας: Υποχώρησαν οι εξαγωγές της Ινδίας

Οι εξαγωγές τελικών προϊόντων χάλυβα της Ινδίας μειώθηκαν κατά 8% τον περασμένο Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας την πρώτη μηνιαία μείωση εδώ και οκτώ μήνες, καθώς η ζήτηση από Ευρώπη και Νοτιοανατολική Ασία μειώθηκε αισθητά λόγω της πανδημίας.

Η Ινδία, η οποία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα μετά την Κίνα, απέστειλε στις διεθνείς αγορές 570.000 τόνους τελικών προϊόντων χάλυβα, όταν αυτές, έναν χρόνο πριν, κινούνταν στους 619.000 τόνους.

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, η Ινδία παρέμεινε καθαρός εξαγωγέας χάλυβα το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020, παρά την πρόσφατη μείωση. Η εγχώρια κατανάλωση χάλυβα της Ινδίας επίσης δέχτηκε σοβαρό πλήγμα και υποχώρησε σε χαμηλά τετραμήνου, καθώς αναλυτές σημειώνουν ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της ασιατικής χώρας θα συνεχιστεί περαιτέρω φέτος λόγω του κορονοϊού. Το δ΄ τρίμηνο του 2019 η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας ήταν η μικρότερη για πάνω από έξι χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.