Στο στόχαστρο πλοίαρχος για παράβαση της νομοθεσίας sulphur cap

Στο στόχαστρο πλοίαρχος για παράβαση της νομοθεσίας sulphur cap

4927
Στο στόχαστρο πλοίαρχος για παράβαση της νομοθεσίας sulphur cap

Σε αυστηρές κυρώσεις εναντίον του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MSC Joanna» αλλά και σε παραπομπή του πλοιάρχου στη δικαιοσύνη προχώρησαν οι λιμενικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το συγκεκριμένο πλοίο φέρεται να κατανάλωνε καύσιμα που δεν συμμορφώνονταν με τη νέα νομοθεσία του ΙΜΟ. Αν και οι επιθεωρητές των ΗΑΕ απαίτησαν από τον πλοίαρχο να μην αποπλεύσει χωρίς να έχει διευθετηθεί το θέμα, διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν την άρνηση του πλοιάρχου και τον μετέπειτα απόπλου του πλοίου παρά την απαγόρευση και χωρίς να έχει αδειάσει τις δεξαμενές του από το συγκεκριμένο καύσιμο που δεν είναι συμβατό με τη νέα διεθνή νομοθεσία.

Το εν λόγω πλοίο δεν θα μπορεί πλέον να προσεγγίσει τα ύδατα και τους λιμένες των ΗΑΕ. Επιπλέον, ο πλοίαρχος του «MSC Joanna» θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ακόμα και ερήμην του και δεν θα έχει τη δυνατότητα να πλοιαρχεύσει σε πλοίο που προσεγγίζει τα ύδατα και τους λιμένες των ΗΑΕ.

Φωτό: Matt Benson/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.