Δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για το 2020 προδικάζει η Ιερουσαλήμ

Δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για το 2020 προδικάζει η Ιερουσαλήμ

134
Δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για το 2020 προδικάζει η Ιερουσαλήμ

Η Τράπεζα του Ισραήλ μείωσε φέτος τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της ισραηλινής οικονομίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 3,9% το 2021 και έτσι θα αντισταθμιστεί η ζημία του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα στην Ιερουσαλήμ ανέτρεψε το προηγούμενο βασικό της σενάριο αλλά και όλα τα προηγούμενα σενάρια, που βασίζονταν στην υπόθεση ότι δεν θα εκδηλωθεί παγκόσμια πανδημία. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο σενάριο, δεν θα υπάρξει μαζική εκδήλωση κορονοϊού στο Ισραήλ και η κρίση θα αποκλιμακωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, η Τράπεζα υποθέτει ότι περίπου 150.000 Ισραηλινοί θα απομονωθούν σε κάποιο στάδιο κατά τη διάρκεια της κρίσης τους επόμενους μήνες και ότι θα επιβληθεί μερικός αποκλεισμός στην Ιουδαία και στη Σαμάρεια (στη Δυτική Όχθη).

Η Τράπεζα επίσης διατυπώνει την άποψη ότι ο κλάδος του τουρισμού, η πολιτική αεροπορία και άλλες δραστηριότητες, όπως η διοργάνωση συνεδρίων, θα παραλύσουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.