Η πρώτη παγκοσμίως χρήση ψηφιακού νομίσματος στη ναυτιλία

Η πρώτη παγκοσμίως χρήση ψηφιακού νομίσματος στη ναυτιλία

2442
Η πρώτη παγκοσμίως χρήση ψηφιακού νομίσματος στη ναυτιλία

Η ναυτιλιακή εταιρεία NYK έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που έκανε χρήση ψηφιακού νομίσματος στα πλοία της, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MarCoPay την οποία διαχειρίζονται η ΝΥΚ και το Transnational Diversified Group (TDG).

Με τη χρήση της εφαρμογής MarCoPay πραγματοποιήθηκαν ψηφιακές αγορές διαφόρων προϊόντων τόσο σε πλοία της ΝΥΚ όσο και σε πλοία που διαχειρίζονται άλλες εταιρείες, ενώ οι αγορές μπόρεσαν να ολοκληρωθούν ακόμα και σε περιπτώσεις ασταθούς επικοινωνιακού περιβάλλοντος.

ΝΥΚ και TDG θα συνεχίσουν να προετοιμάζονται για το επίσημο λανσάρισμα της εν λόγω πλατφόρμας η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα αποστολής κεφαλαίων στα μέλη των οικογενειών των ναυτικών στο εξωτερικό, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των ψηφιακών συναλλαγών και προωθώντας τη μείωση της χρήσης μετρητών στα πλοία.

Φωτό: ΝΥΚ Line
Φωτό: ΝΥΚ Line

Η ΝΥΚ, στα πλαίσια του πλάνου της “Staying Ahead 2022 with Digitalization and Green,” πρόκειται να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη των ναυτικών και των οικογενειών τους, προωθώντας παράλληλα την ψηφιοποίηση του ναυτιλιακού κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.