Το Round Table για τη ναυσιπλοΐα στη Νιγηρία

Το Round Table για τη ναυσιπλοΐα στη Νιγηρία

701
Το Round Table για τη ναυσιπλοΐα στη Νιγηρία

Oι τέσσερις μεγαλύτεροι ναυτιλιακοί οργανισμοί ‒συγκεκριμένα η BIMCO, η INTERCARGO, το International Chamber of Shipping (ICS) και η INTERTANKO‒ αναμένεται σύντομα να συναντηθούν με τον γ.γ. του ΙΜΟ, με κύριο θέμα συζήτησης την κατάσταση στον Κόλπο της Γουινέας μετά τα αυξημένα περιστατικά πειρατείας.

Είναι γεγονός ότι το 2019 η ασφαλής ναυσιπλοΐα στον Κόλπο της Γουινέας δέχτηκε σοβαρά πλήγματα, δεδομένου ότι το 90% των απαγωγών ναυτικών σημειώθηκαν στα χωρικά ύδατα του Κόλπου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ναυτιλιακή βιομηχανία δείχνει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση του Round Table των BIMCO, INTERCARGO, ICS και INTERTANKO τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρώμη, ο Paolo D’Amico, πρόεδρος της ΙΝΤΕRTANKO, δήλωσε ότι «η ασφάλεια των πληρωμάτων αποτελεί προτεραιότητα και συνεπώς είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε από κοινού με την κυβέρνηση της Νιγηρίας και τη διεθνή κοινότητα για την προστασία των πλοίων και των ναυτικών».

«Οι ναυτικοί έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς, χωρίς τον φόβο ομηρίας ή απαγωγής. Η ενίσχυση της ασφάλειας στον Κόλπο της Γουινέας θα ενισχύσει και την ευημερία στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτριος Φαφαλιός, πρόεδρος της ΙΝΤΕRCARGO.

Από την πλευρά της, η κ. Sadan Kaptanoglu, πρόεδρος της BIMCO, τόνισε από τη Ρώμη ότι οι νιγηριανές επενδύσεις υπό το project Deep Blue για τη μείωση της πειρατείας είναι καλοδεχούμενες, ωστόσο ανέφερε ότι με βάση τα αυξημένα περιστατικά το 2019 και στις αρχές του 2020 βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την επίλυση του ζητήματος.

Τέλος, ο κ. Esben Poulsson, πρόεδρος του ICS, επισήμανε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι έτοιμη να εργαστεί από κοινού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να βάλει ένα τέλος σε αυτή την «πληγή» για το ελεύθερο εμπόριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.