Open-loop scrubbers ή όχι στη Βραζιλία;

Open-loop scrubbers ή όχι στη Βραζιλία;

230
Open-loop scrubbers ή όχι στη Βραζιλία;

O αλληλασφαλιστικός οργανισμός Standard Club καλεί τα μέλη του να αποφύγουν τη χρήση open-loop scrubbers για τα πλοία στα ύδατα της Βραζιλίας, ως απόρροια κυρίως της ασάφειας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις απορρίψεις των πλοίων στη χώρα.

Ενώ οι αρμόδιες ναυτιλιακές αρχές της Βραζιλίας αποδέχονται τη χρήση των συστημάτων αυτών ως εναλλακτική για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του ΙΜΟ, εντούτοις το τοπίο είναι θολό αναφορικά με τη χρήση ή όχι των scrubbers ανοιχτού κυκλώματος, δεδομένου ότι σε πολλά και σημαντικά λιμάνια η χρήση τους απαγορεύεται.

«Στα πλοία που προσεγγίζουν τα βραζιλιάνικα λιμάνια συστήνεται να αλλάζουν σε scrubbers κλειστού κυκλώματος, εάν έχουν open-loop, ή να χρησιμοποιούν αποθειωμένα καύσιμα όταν εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Βραζιλίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Standard Club.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλά λιμάνια της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένων των Rio Grande, Paranagua, Santos, Sao Sebastiao, Angra dos Reis, Rio de Janeiro, Vitoria, Salvador, Fortaleza, Sao Luis, Belem και Manaus, υπάρχει η δυνατότητα για ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Φωτό: Bea_marques/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.