To Mayflower ξαναβάζει πλώρη για τη Μασαχουσέτη

To Mayflower ξαναβάζει πλώρη για τη Μασαχουσέτη

280
To Mayflower ξαναβάζει πλώρη για τη Μασαχουσέτη
Φωτό: www.ibm.com

H IBM και ο οργανισμός θαλάσσιων ερευνών Promare ανακοίνωσαν πως το νέο σύστημα αυτόνομης πλοήγησης ‘AI Captain’, το οποίο θα επιτρέψει στο αυτόνομο πλοίο Mayflower (MAS) να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό αργότερα μέσα στη χρονιά, πρόκειται να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες αυτό τον μήνα.

Η δοκιμή θα διεξαχθεί σε ένα επανδρωμένο ερευνητικό πλοίο ανοικτά των ακτών του Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και θα αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο το ‘AI Captain’ χρησιμοποιεί κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένα υπολογιστικά συστήματα προκειμένου να προβλέπει καταστάσεις και να λαμβάνει αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η δοκιμή περιλαμβάνει την προσομοίωση όλων των πιθανών κινδύνων που μπορεί να συναντήσει το αυτόνομο πλοίο κατά της διάρκεια του υπερατλαντικού ταξιδιού που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2020.

Το MAS πρόκειται να ακολουθήσει τη διαδρομή του αυθεντικού πλοίου Mayflower, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι από το Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 400 χρόνων από την πραγματοποίησή του. Με το συγκεκριμένο ταξίδι το MAS θα γίνει ένα από τα πρώτα πλοία παγκοσμίως που θα διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό χωρίς καπετάνιο ή ανθρώπινο πλήρωμα, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των αυτόνομων εμπορικών πλοίων, ενώ θα συμβάλει και στην περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου των θαλάσσιων ερευνών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.