Βίντεο: Διάσωση πλοιάρχου από ελικόπτερο της αμερικανικής Ακτοφυλακής

    699
    Βίντεο: Διάσωση πλοιάρχου από ελικόπτερο της αμερικανικής Ακτοφυλακής

    Το πλοίο μεταφοράς γενικού φορτιού (general cargo) BALSA 84 έστειλε αναφορά στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, για ιατρική βοήθεια στον πλοίαρχο του πλοίου στις 10 Μαρτίου, λίγο έξω από το Ocean city του Maryland της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Ο 61ος χρονών φιλιππινέζος πλοίαρχος παρουσίαζε συμπτώματα πιθανής καρδιακής προσβολής και χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

    Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ δήλωσε: η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε με MH-65 Dolphin helicopter. Η επιχείρηση ξεκίνησε από την αεροπορική βάση της Ακτοφυλακής στο Atlantic city, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στον πλοίαρχο. Μόλις έφτασε στο σημείο, το πλήρωμα ανέβασε τον πλοίαρχο στο ελικόπτερο και ύστερα τον μετέφερε στο τοπικό ιατρικό κέντρο, στην πόλη Σόλσμπερι.

    Το πλοίο κατευθυνόταν από το Veracruz του Μεξικό στο Fairless Hills της Pennsylvania, λίγο βορειότερα από την Philadelphia.

    Σημειώνεται πως το πλοίο γενικού φορτίου BALSA 84 με αριθμό IMO 9580259, έχει χωρητικότητα 7720 τόνων, κατασκευάστηκε το 2011, φέρει τη σημαία του Παναμά και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της εταιρείας HIONG GUAN NAVEGACION CO LTD, με έδρα το Hong Kong.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.