Κάμψη στις εξαγωγές φυσικού αερίου του Καναδά

Κάμψη στις εξαγωγές φυσικού αερίου του Καναδά

74
Κάμψη στις εξαγωγές φυσικού αερίου του Καναδά

Το εμπορικό έλλειμμα του Καναδά διευρύνθηκε περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις στις αρχές του έτους, καθώς οι φορτώσεις αγαθών έχουν υποστεί καθίζηση, επηρεάζοντας τις εξαγωγές της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν 2% τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης από τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του Καναδά. Η κάμψη αφορούσε το σύνολο σχεδόν των κλάδων, με 9 από τις 11 κατηγορίες προϊόντων να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, με χαρακτηριστικότερη εξ αυτών τις φορτώσεις οχημάτων κατά 4,1%. Η ενέργεια ήταν επίσης χαμηλότερα κατά 26,2% στις εξαγωγές φυσικού αερίου. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5%.

Η πτώση των εξαγωγών διεύρυνε το εμπορικό έλλειμμα του Καναδά στα 1,47 δισ. δολάρια (1,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ), πολύ μεγαλύτερο από αυτό που οι αναλυτές ανέμεναν, στα 780 εκατ. δολάρια Καναδά.

Ορισμένες από τις μειώσεις των εξαγωγών μπορούν να αποδοθούν στην παρατεταμένη επιβράδυνση της παραγωγής στις μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων και στον θερμότερο χειμώνα στις ΗΠΑ, που επηρέασε τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Οι εξαγωγές αγαθών αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας του Καναδά και η πτώση τους κατά το τελευταίο έτος προβληματίζει τις αρχές της χώρας. Επιπλέον, οι ανησυχίες που υφίστανται λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού επιτείνουν τη σχετικά εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας του Καναδά.

Φωτο: Robson Machado/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.