DNV GL- ABB: Ισχύς εν τη ενώσει για την κυβερνοασφάλεια των πλοίων

DNV GL- ABB: Ισχύς εν τη ενώσει για την κυβερνοασφάλεια των πλοίων

102
DNV GL- ABB: Ισχύς εν τη ενώσει για την κυβερνοασφάλεια των πλοίων

Η ABB εξασφάλισε από το νηογνώμονα DNV GL επαλήθευση των χαρακτηριστικών κυβερνοασφάλειας για τις λύσεις που παρέχει σε ένα επιβατηγό πλοίο, καθιστώντας το έτσι το πρώτο πλοίο παγκοσμίως που επιτυγχάνει συμμόρφωση με το πλαίσιο του DNV GL για ολοκληρωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

H ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων του πλοίου απέναντι σε απειλές του κυβερνοχώρου επιτεύχθηκε μέσω στενής συνεργασίας των ABB, DNV GL και της πλοιοκτήτριας εταιρείας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του πλοίου σε ευρωπαϊκό ναυπηγείο. Οι διαδικασίες διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας πρόκειται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας του πλοίου, διατηρώντας έτσι την ανθεκτικότητα έναντι κυβερνοεπιθέσεων καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του.

Η Juha Koskela, Διευθύνων Σύμβουλος της ABB Marine & Ports ανέφερε σχετικά: «H ABB αναγνωρίζει τη σημασία της κυβερνοασφάλειας στο ναυτιλιακό κλάδο, και συνεργάζεται στενά με τους πλοιοκτήτες, τα ναυπηγεία και τους νηογνώμονες προκειμένου να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των συστημάτων των πλοίων απέναντι στις απειλές του διαδικτύου».

Φωτό: new.abb.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.